Kostenloser Versand in den Benelux-Ländern und Deutschland für Schmuckbestellungen ab 50,- €

So haben Sie ein Leben lang Freude an Ihrem Silberschmuck


WAT BETEKEND ZILVER 925 EN STERLING SILVER?

Zilver 925 en sterling silver zijn termen die je vast wel kent maar wat houden ze nu precies in? Om het even makkelijker te maken, zilver 925 en sterling silver zijn precies dezelfde materialen. Voor het gemak praten we even verder met de term zilver 925.

Zilver 925 is een legering ofwel mengsel. Deze legering word gemaakt door puur zilver te mengen met, wat onze sieraden betreft, koper. dit 'niet-edelmetaal' wordt toegevoegd om sieraden sterker en duurzamer te maken. Van puur zilver kun je simpelweg geen sieraden maken omdat het te zacht is en niet slijtvast.

Het getal achter zilver..

Naast dat zilver 925 de meest bekende legering is, bestaat het ook uit het grootste gedeelte uit zilver, namelijk, wat de getallen achter de naam misschien al doen vermoeden, voor 92,5%. De andere 7,5% bestaat uit andere materialen zoals bijvoorbeeld koper. Doormiddel van het getal achter de naam kun je dus de puurheid van het zilver aflezen.

    

DE VOORDELEN VAN ZILVER 925 OFWEL STERLING SILVER OP EEN RIJTJE.

  

Zilver, zilverkleurig of verzilverd. Hoe maak je nu een goede materiaalkeuze met zo veel keus? Hier een rijtje met de voordelen van zilver 925 ofwel sterling silver en eveneens de redenen waarom wij onze sieraden van zilver 925 maken.


1. Zilver925 of sterling zilver is een relatief goedkoop materiaal ten opzichte van goud maar heeft veel overlappende kenmerken en voordelen met goud.

2. Zilver 925 of sterling zilver in ten opzichte van andere zilverkleurige materialen een bijna puur (namelijk 92,5%) edelmetaal, het behoud daarom zijn waarde.

3. Zilver 925 of sterling zilver is in onze sieraden een vermenging met koper. Relatief weinig mensen hebben voor zilver of koper een allergie (een nikkelallergie is het meest voorkomend) waardoor onze sieraden door iedereen te dragen zijn!

4. Een grote greep uit de goedkopere sieraden worden gemaakt van goedkope metalen zoals messing of nikkel. Deze materialen kunnen groen afgeven op de huid. Omdat de metalen niet worden gebruikt in de legering van onze sieraden, blijven onze sieraden mooi en schoon.

5. Wanneer zilver 925 verkleurd door factoren van buitenaf is het sieraad altijd weer op te poetsen met een zilverpoetsdoek of een zilverbadje.

6. Zilver 925 is een vermenging van puur zilver met, in het geval van onze sieraden, koper. Deze mix van materialen zorgen voor sterke sieraden. Dit maakt onze sieraden langer dan een leven lang mooi en draagbaar en daardoor duurzaam!

HOE ONDERHOUD IK MIJN ZILVEREN SIERADEN?
 
Om lang van je sieraden te kunnen genieten, is het belangrijk dat je ze goed verzorgt. Sieraden zijn altijd gevoelig voor invloeden van buitenaf. Er zijn een aantal dingen die je zelf in de hand hebt waardoor je je leven lang plezier hebt van glanzende, sprankelende sieraden.
 
Hier kunnen zilveren sieraden niet goed tegen..

Zilveren sieraden blijven langer mooi als ze niet in aanraking komen met chemicaliën. Vermijd daarom haarlak, parfum, bodylotion en afwasmiddel tijdens het dragen van de sieraden. Om je zilveren sieraden goed te onderhouden kun je ook rekening houden met dat je ze af doet bij het douchen, zwemmen en sauna bezoekjes. Vaak kom je hier onbewust in contact met chemicaliën waardoor je sieraden kunnen verkleuren.
 
Ook kun je je zilveren sieraden beter af doen wanneer je gaat slapen of sporten. Want wat veel mensen niet weten, is dat zilver kan reageren op de zuurgraad (PH-waarde) van de huid. De zuurgraad van de huid is per persoon verschillend en is afhankelijk van veel factoren. Is er een steviger contact tussen sieraad en huid tijdens het slapen of transpireer je tijdens het sporten? Dan heb je een grotere kans op verkleuring daarom adviseren wij sieraden op dit soort momenten af te doen.


ZO MAAK JE JE ZILVEREN SIERADEN SCHOON.


Is je sieraad toch verkleurd? Vervelend maar niet erg.


Verkleuring van zilveren sieraden is een natuurlijke eigenschap. Als dit gebeurd kun je de aanslag gemakkelijk weghalen en de zilveren sieraden poetsen met bijvoorbeeld een 'Silvo' zilverpoetsdoek of een zilverbadje.

   

Een laatste tip: Berg je sieraden op in een afgesloten doosje, het liefst uit de directe zon op een droge plaats.

  

Wanneer je deze tips opvolgt, zul je je leven lang plezier hebben van onze mooie handgemaakte sieraden!

KAN IK EEN ALLERGIE HEBBEN VOOR ZILVER?


Zilver 925 is een legering. Een legering betekend mengsel, dit soort zilver is dus niet helemaal puur.

   

Deze legering word gemaakt puur zilver te mengen met, wat onze zilveren sieraden betreft, koper. Dit ‘niet-edelmetaal’ wordt toegevoegd om sieraden sterker en duurzamer te maken. Van puur zilver kun je simpelweg geen sieraden maken omdat het te zacht en niet slijtvast is. 


De meest voorkomende allergie is nikkel wat nog weleens word gebruikt in een legering. Hier maken wij geen gebruik van, je kunt daarom stellen dat er een hele kleine kans is op een allergische reactie.