Free shipping in the Benelux & Germany for jewelery orders from €50,-

Tips & tricks when buying sustainable jewelry


Ringmaat meten

Wij merken dat ringen dé sieraden categorie is die het meest geretourneerd en geruild wordt. Dit niet vanwege ontevredenheid maar omdat de maat van de ring simpelweg niet goed past. Balen, want natuurlijk is ruilen op een webshop een gedoetje en wil je je nieuwe ring zo snel mogelijk om je vinger maar ook omdat retourneren zorgt voor extra CO2 uitstoot.

Er zijn gelukkig een aantal manieren om je ringmaat  eenvoudig op te meten waardoor je direct de goede ringmaat kunt bestellen. Succes!

MANIER 1.

Je ringmaat meten met een passende ring en liniaal.

1. Leg een goed passende ring van jezelf of van degene waarvoor je een ring wilt kopen op de liniaal.

2. Kijk hoeveel millimeter de liniaal aangeeft in de diameter van de binnenkant van de ring. Als dit bijvoorbeeld 18 millimeter is, dan is je ringmaat 18.
MANIER 2.

Je ringmaat meten met een touwtje en een liniaal.
 
1. Wikkel een touwtje om je vinger die je wilt opmeten.

2. Markeer het uiteinde van het touwtje waar het touwtje aan het begin samenkomt.

3. Meet het gemarkeerde touwtje met een liniaal en noteer de lengte in millimeters.

4. Dan weet je de omtrek van je vinger. Je kunt het schema  gebruiken om de ringmaat te berekenen.

TIPS!


1. Als je twijfelt tussen twee maten, kies dan de grootste maat.

2. De maat van je vingers wordt o.a. beïnvloed door de temperatuur. Probeer je ringmaat uit, meet op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur.

3. Ring als cadeau? Wij hebben diverse ringen in de collectie waarbij je de ringmaat zelf kunt verstellen.

Tips voor het mixen & matchen van jouw sieraden.

Wij houden ervan om oorbellen te mixen en te matchen en de creativiteit van de drager te laten stromen èn jou er zelf een oorfeestje van te laten maken zoals je haar het liefste vieren wilt! Daarom kun je de oorbellen als setje, maar ook per stuk kopen. Daarnaast vinden wij het zonde als er 1 oorbelletje in je juwelenbox blijft liggen omdat je haar niet draagt. Zo betaal je alleen voor de oorbel die je echt dragen gaat en kunnen we iemand anders blij maken met de andere helft!


Heb je 1, 2, 3, 4, 5 kleine oorbel gaatjes? Geen probleem, er zijn heel veel mogelijkheden om te combineren! Alle oorbellen zijn gemaakt van dezelfde dikte zilver -of gouddraad, dus wat je ook kiest, ze geven altijd hetzelfde gevoel.


TOTALE SIERADEN SET.


Naast dat je bij ons gemakkelijk een sieraden set kunt maken doordat alle sieraden met dezelfde dikte zilver -of gouddraad is gemaakt, hebben wij ook bij ieder oorsieraad een passend arm -en halssieraad ontworpen, zo kun je een mooie totale sieraden set cadeau doen, sparen en dragen.


Wil jij graag een sieraden set maken? Typ in de zoekbalk bijvoorbeeld 'Square' of 'Round' en je vindt alle producten in die trant.

Tips voor het maken van duurzame keuzes in de aanschaf van sieraden.

Wij geven om mens, milieu en duurzaamheid en passen dit met aandacht toe in onze productie. De kralen en lintjes die wij gebruiken bij het maken van de sieraden komen uit oma's knutselkast. En daarnaast word ons verpakking -en presentatiemateriaal gemaakt van onder andere gerecycled papier en houten speelgoedblokjes uit de kringloopwinkel.


Wij ontwerpen en maken de sieraden in onze ateliers aan huis. Vaak samen, soms apart.


Onze leveranciers van het goud en zilver hebben het Convenant Verantwoord Goud ondertekend. 


CONVENANT VERANTWOORD GOUD, WAT IS DAT?


Bedrijven en organisaties die het Convenant Verantwoord Goud ondertekenen verplichten zich om misstanden in de productieketen te signaleren en tegen te gaan. Ook zetten zij zich in voor verbetering door deel te nemen aan projecten. Het grote doel is dat in de hele keten mensenrechten en het milieu worden gerespecteerd.


Dit is wat wíj doen om op een zo milieuvriendelijke manier onze sieraden te vervaardigen en jíj kunt dit proces doorzetten. 

EN NU JIJ!
 
Er zijn verschillende manieren hoe ook jíj een steentje kan bijdrage aan een beter milieu.

Hoe fijn wij het natuurlijk vinden dat je een mooi Moesk. sieraad koopt, koop niet te snel. Bedenk voor jezelf of je het sieraad echt nodig hebt en of je het daadwerkelijk gaat dragen. Op zoek naar een cadeau maar te veel twijfels of diegene het écht leuk vindt? Denk dan eens aan een cadeaukaart van Moesk. Impulsaankopen of retourneringen worden zo uitgesloten.

Koop sieraden die lang mee gaan zoals bijvoorbeeld onze sieraden, gemaakt van kwalitatief goede materialen.

Twijfel je? Vraag ons advies! Dan kijken we samen welk sieraad past bij jouw behoeftes. Zo voorkom je miskopen.

Kies voor een tijdloos design, dan heb je langer plezier van je sieraad. Wij maken minimalistische sieraden die altijd en overal bij passen.

Ga voor sieraden van gerecycled en/of recyclebaar materiaal. Het goud en zilver waar wij onze sieraden van maken word op een schone en eerlijke manier gedolven of word omgesmolten uit oude zilveren en gouden voorwerpen.